Categories
seo

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı-Ana Sayfa

seo_linkk

Veya, ürün sayfalarını yakınlaştırmaya çalışıyorsanız, derin bağlantılarla en çok satanlar bloğunu ekleyebilirsiniz. Yukarıdaki örnekte, ilk etapta kategorilere ayrılmış sayfalara doğrudan bağlanan ürünleri görüyorsunuz. Site yapısında 3 tıklama derinliğine gidildiğine, Google’ın taraması için sayfalara ayrılan ürünlerin sayıları da katlanarak artıyor. Bunu yaparak, puanın ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak hangi sayfaların daha önemli olduğunu gösteren bir ‘bağlantı grafiği’ oluşturur. Artık iç bağlantıların ne olduğu ve SEO için neden çok önemli olduklarını öğrendiniz, şimdi bunların harici bağlantılardan nasıl farklı olduklarını görelim.

Meta Verileri Nedir? Web Siteniz İçin Doğru Kullanım Yöntemleri

  • Böylece, öğrencilerimiz farklı fakültelerden dersler alarak bakış açılarını genişletebilirler.
  • Ana anahtar kelimelerinden biri olan SEO Yazılımı, işletme adının hemen arkasına yerleştirilir.
  • Sabancı Üniversitesinin çatısı altında 2011den bu yana düzenlenen ISType tipografi konferansının 2 Kasım 2024te olacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
  • Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi Connected yazısını gördükten sonra, eduroam kapsama alanı içerisinde cihazınız otomatik olarak eduroam ağına bağlanacaktır.
  • Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Ekim ayında tiyatro oyunlarından söyleşilere kadar birbirinden ilgi çekici etkinlikleriyle açılıyor.

İyi organize edilmiş bir sitede bu sayfaların birbiriyle ilişkili olması gerekir ve bu şekilde birbirine bağlanması çok mantıklıdır. Bağlantıların bağlantı değerlerini ilettiği kavramını anladığınızda, bir gönderiye verilen daha fazla bağlantının daha fazla değer anlamına geldiğini anlayacaksınız. Bunun nedeni, Google’ın çok sayıda değerli bağlantı alan bir sayfayı daha önemli görmesi nedeniyle, o sayfanın sıralama şansını artıracaksınız. Gezinme Çubuğu, Web sitesi içerisinde sayfalar arasında gezinme imkânı sağlar. Ayrı ayrı veya bir arada kullanılabilen ana, alt ve yan gezinme yapısı ile site içerisinde kullanılmaktadır.

Eğiticilerin Eğitimi Programı

Site için uygunsuz trafiği işaretler ve Google siteleri kara listesine alır. Otomasyon sistemleri, kullanıcıya göre bir bağlantı oluşturmadığı için bir SEO uzmanı gibi anlamlı dahili bağlantı oluşturamaz, tutarsızlığa sebep olur. İyi bir dahili bağlantı stratejisi sayesinde, kullanıcılarınızı yüksek dönüşüm sağlayan sayfalara yönlendirerek işletmeniz için daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Kullanıcıların web sitenizde daha uzun zaman geçirmesi ve sayfa görüntülenmelerinin hızla artmasıyla Google, sitenizin performansı hakkında olumlu bir kanıya vararak sıralamanızı yükseltebilir.

Alt Öznitelik

Çünkü eğer arama motorları ya da kullanıcılar çok çaba göstermek zorunda kalırsa bu durum SEO açısından sitenize kötü yansır. Arama motoru pazarlamacılığı ile uğraşan uzmanların pek çoğu, web sitenizin derinliklerinde üç tıklamadan daha fazla sayfaya bağlantı vermekten kaçınmanız gerektiğini önerir. Bu nedenle, dahili bağlantılar eklerken bunun seçtiğiniz hedef için geçerli olup olmadığını kontrol edin. Google, web sitelerini taramak için kendi botunu etkin bir şekilde kullanarak dahili bağlantıları izler ve takip eder. Ayrıca, Google bu botları sitelerin ana sayfasına girmesi için programlar ve botlar karşılaştığı bağlantıları takip ederek site haritalarını çıkarır ve bağlantıları izlemeye başlar.

Başarılı bir SEO çalışması örneğinde en fazla 3 alt kategoriye kadar derinleşen menülerin yer alması sıralama ve performans için önemlidir. Hiyerarşiniz 2 veya 3 düzeyden daha derin olmamalıdır – Site hiyerarşinizi fazla karmaşıklaştırmayın, basit tutun. Web sitenizin tüm sayfalarına ana sayfadan 3 tıklamadan daha az bir sürede erişilebilmelidir.

Diğer sayfalara, gönderilere, kategorilere ve içeriğe bağlantı vermeye devam ettikçe, bağlantı inşası sitenize yayılır. Böylece, bağlantı inşası birden fazla bağlantıya sahip içeriğin sıralama şansının artmasına neden olur. Yan Gezinti Menüsü, Her sayfada kullanılma gereği duyulmadan siteler içerisinde karşımıza çıkmaktadır. Sayfaları ağırlaştıran iç içe giren alt seçenekleri azaltmaya yardımcı olur. Birincil side bar ve ikincil side bar şeklinde iki tipte karşımıza çıkmaktadır. Sağ da ve solda konumlanan side menüler kullanıma göre farklı seçenekleri mevcuttur.

Bazı durumlarda, ana sayfa aynı zamanda son derece rekabetçi anahtar kelimeler için en üst sıralarda yer almaya adaydır çünkü geri kalan sayfalardan tüm gücü ve sayfa sıralamasını “emer”. Google‘ın ana sayfası kullanıcıların arama yapmak istediklerinde her şeyi bulabilecekleri bir yerdir. Google bu sayfaya hiçbir şey eklemediğinden, yeni bağlantılar eklendiğinde oldukça büyük bir anlaşma yaptı demektir. Kısa bir süre önce Google, ana sayfasına iki yeni bağlantı eklemeye karar verdi. Site yapınızı oluştururken tek bir sayfada çok fazla bağlantı çıkışına Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk sahip olmamanız gerektiğini hatırlamak her zaman önemlidir.

İyi yapılandırılmış bir ana sayfanın site bağlantıları, Google Arama’da gösterilebilir. 3 seviyenin ötesine geçen iç içe geçmiş menü öğelerine sahip olmaktan kaçının ve ayrıca kullanıcı sayfada daha aşağıya indiğinde menünün “her zaman üstte” kalmasını sağlayın (yapışkan menüler ile). (aşağı kaydırırken bu web sitesinin menüsünün nasıl üstte kaldığını görün). Bir ana sayfanın (ve bir bütün olarak web sitesinin) https olması gerekir.

Günümüzde web siteleri boyut ve karmaşıklık açısından büyüdükçe, sahipsiz içerik birçoğu için bir sorun haline geliyor. Sahipsiz içerik, web sitenizdeki, onlara işaret eden dahili bağlantıların bulunmadığı sayfaları ifade eder. Bu bir sorundur, çünkü Googlebot’u bu sayfalara yönlendirecek herhangi bir dahili bağlantı olmadan, arama motorları bunları bulup dizine ekleyemez. Dahili bağlantı kurmanın temel amacı, sitenizin en önemli sayfalarına kullanıcı trafiği çekmektir. Bu sayfalar, okuyuculara isterlerse bir ürün isterlerse de bir hizmet olsun, onlara hangi içerikleri sunabileceğinizi gösterir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *